HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2011.09.28. 16:08 Nird

Bohózatok, helyszínek, meg egy csipetnyi hab

Most már talán mindenki számára kezd bebizonyosodni, hogy amikor azt írtuk, hogy sűrű és mozgalmas évadnak nézünk elébe, akkor nem csak a pusztába kiáltottunk egy öncélú mondatot, hogy jobban aludjunk az este, hanem azt komolyan is gondoltuk, most meg ugye ennek megfelelően, mert egy Eredeti Helyszín premier már a hátunk mögött, mi mégsem kértük ki a számlát, hogy „Fő úr, fizetek egy feketét!” hanem máris a következő, eheti bemutatóra kezdtünk koncentrálni.

Ahogy a zavarbaejtően magabiztos amerikaiak mondanák, That’s how we roll!” de azért mi ennél mértéktartóbbak vagyunk, és csak óvatos, de annál büszkébb kézmozdulattal kopipéjszteljük be legújabb darabunk, az Eredeti Helyszín ismertetőjét, mert bízunk benne, hogy Csurka István darabja Bőhm György rendezésében legalább akkora élményt fog nyújtani a közönségnek reméljük minél tovább, hogy az már gombócból is sok, tessék:

„Az "eredeti helyszín" egy kispolgári lakás, melyet egy filmes forgatócsoport vesz bérbe. Éppen elkezdődne a forgatás, megérkeznek a színészek, de Hajtmanszky, a több kitüntetéssel, mint tehetséggel megáldott Rendező, a "kapitány", permanens "ihletkihagyásaival" képtelen levezényelni a próbát. A színészek döbbenten állnak a csőd közepén. Hiányzik nekik Szerdahelyi Kis, Hajtmanszky asszisztense, aki eddig minden alkalommal megcsinálta a "kapitány" filmjeit. A színészek nem bírják tovább és a maguk módján fellázadnak. Lázadásukkal elérik céljukat, megérkezik Szerdahelyi Kis és rendben elkezdődik a forgatás, a valódi munka. Hajtmanszky azonban nem bírja elviselni beosztottja tehetségét. "Isteni megoldásként" megérkezik a filmgyár teljhatalmú ura, Böröczker elvtárs, és helyére teszi a dolgokat.

Szeretnivaló emberek lesznek az előadásban a kontraszelekció áldozatai! A néző nevet, miközben elgondolkodik az 1976-os és a mai világról. A darab története a színpadon eredeti korában jelenik meg, azaz 1976-ban játszódik!”

De ahogy fentebb említettük, az élet nem áll meg, ahogy a nemrég 65 éve született Freddie Mercury mondta: The show must go on. Ezzel mi meg maximálisan egyet is értünk, ezért aztán most szombaton köszöntjük repertoárunkban a Kiss Gábor rendezte Süt a Hold, íme ehhez is egy rövid kedvcsináló:

„NÓTI KÁROLY a pesti kabaré virtuóza. Csavaros logikájú, a bravúros dialógusok nagymestere. Bohózataival, kabaré tréfáival a múlt század húszas éveitől nevetteti a publikumot. Rengeteg filmet írt. Ezek közül a legismertebb a "Hippolyt a lakáj", ez a film tette az egész világon ismertté. A Karinthy Színház most négy egyfelvonásos bohózatát játssza egy előadásban. Ezek a franciás könnyedségű, sikamlós, körkörös félreértéseken, bohózati elhallásokon alapuló jelenetek teszik egyre mulatságosabbá a szereplők alakját, s figurázzák ki őket nevettető bájjal. Kedves pesti linkek, szekrénybe tuszkolt szeretők, éhenkórász bohémek ugratják egymást a vidám jelenetekben. Előadásunkkal ezt a hangulatot szeretnénk közvetíteni a nézők felé, és a velünk töltött két órában felhőtlen szórakozást nyújtani Önöknek!”

Ami pedig apró hab a tortán a minket itt, a neten is követők számára, hogy megtaláltuk a REC gombot a videókamerán, úgyhogy hamarosan itt is egy kis újdonsággal jelentkezünk! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr123262909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása