HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2011.10.06. 14:24 Jada

Káefté, tisztikereszt, és sok-sok hazai

A ’97-es év szervezeti átalakulásra késztette a Karinthy Színházat, majd elismerést is hozott, egészen pontosan Karinthy Mártonnak egy Magyar Köztársasági Tisztikereszt formájában. A következő évad pedig a színház történetében megkaphatja a „magyar komédiák évada" címet.
 
1997 volt az új cég, a Karinthy és Karinthy KFT első teljes éve. Karinthy Márton mellett a másik Karinthyt Vera lánya jelentette. Szép lassan a névhez méltóan a színház végigjátszotta a családi örökség minden darabját. Karinthy Frigyestől: Lepketánc, Mennyei riport, Minden másképp van, Tanár úr, kérem!, Bűvös szék, avagy ki az őrült a csárdában, Ki a normális, avagy a Marha férj. Karinthy Ferenctől: Gőz, Gellérthegyi álmok, Dunakanyar, Bösendorfer, Szellemidézés, Leánykereskedő.
 
Ebben az évben született meg az egyik olyan előadása a színháznak, ami azóta a kétszázas szériánál tart. Az Őrült nők ketrece. Azóta már a folytatást is bemutatta a Karinthy Színház, igaz csak egy évtized elteltével, ez az Őrült nász, avagy esküvő a lokálban.
 
A magyar szerzők évadának is lehetne nevezni az 1998-1999-es évadot. Szerb Antal Ex című, egyetlen teljes estés komédiája, a Dollárpapa, a Ciklámen című doppelgenger vígjáték, Tabi László Spanyolul tudni kell című, fekete humort sem nélkülöző komédiája, Kellér Dezső Az alvó férj című pszichológiai komédiája Zerkovitz Béla dalaival mind-mind a viszonylag ritkán játszott, ám mégis mesteri színházi alkotók reneszánszához járult hozzá.
 

3 komment

Címkék: történelem


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr533282604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.12. 16:07:24

hiányolom a hiv. oldalról a jegyárakat.

vagy csak bérlettel lehet bemenni?

Nird 2011.10.13. 17:17:37

@tesz-vesz: A jegyárakról errefelé érdemes tájékozódni: karinthyszinhaz.hu/menu/jegyinfo.php

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.18. 13:44:05

@Nird: nem vettem észre, örök hála
süti beállítások módosítása