HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2013.09.26. 11:42 Nird

Klotild néni készülődik

Pár hete már elkezdődött a Klotild néni című legújabb bemutatónk próbafolyamata, amit október közepén a nagyérdemű elé is viszünk többek között Pápai Erika, Miller Zoltán, Szacsvay László, és Csere László főszereplésével.

A darab, amiből a 32. évad második bemutatója készül, Vaszary Gábor műve, és a színlapon az alábbi sorokkal ajánlottuk nézőink figyelmébe:

"A vígjáték irodalom tele van híres nénikkel. Máli néni, Léni néni, Róza néni sőt a Charley nénje. De vajon ki ismeri Klotild nénit? Szinte senki. Eddig. Mert Vaszary komédiája ismertté teszi majd a Klotild néni nevét.  Klotild néni finom és kulturált, idős nagynéni. Senki sem ismeri túl jól. De mindenki rá hivatkozik. Főleg a randevúkra surranó ravasz házastársak. A Klotild néni a magyar komédiák fergeteges fajtájához tartozik. Leginkább Feydeau komédiáinak világára emlékeztet. Mégis jellegzetesen magyar és jellegzetesen pesti bohózat. Szereplői úgy keverednek kínos szituációba, hogy közben alig veszik észre: az életük is kátyúba került. Megpróbálnak kiverekedni a kényes helyzetekből, de csak egyre mélyebb félreértések ingoványába süllyednek.  Legyen elég annyi, hogy Klotild néni a végére mindent megold. Vagy éppen semmit. Nézőpont kérdése az egész."

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kívülről csendes Bartók Béla úti, valaha volt Haladás mozi épületében szorgos munka zajlik, a díszlet díszül, a világítás világít, a szerep csiszolódik, és a darab egésze pedig magabiztosan halad afelé a pont felé, amikor egy vadonatúj díszlet elől gördül fel a függöny és igazgatónk, Karinthy Márton újra egy saját rendezésű darabnak drukkolhat.

Erre szót többet nem is érdemes vesztegetni, inkább nézzenek be hozzánk a legutóbbi próbán készült fotóinkon keresztül, íme:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr375534444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása