HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2014.01.27. 11:19 Nird

Interjú Karinthy Mártonnal az Újbuda - itt lakunk oldalon

Ma reggel jelent meg egy érdekes beszélgetés Karinthy Mártonnal az Újbuda - itt lakunk oldalon, amiből itt közlünk egy részletet, de érdemes átkattintani és a teljes interjút végigolvasni:

Karinthy Márton színházrendező és író, rendezői, írói munkásságáért, kulturális és közéleti tevékenységéért, eddigi életművének elismeréseként 2013-ban kapta meg a díszpolgári címet.

Az idén 32. évébe lépő Karinthy Színház már végképp beírta magát a „történelembe”. Előadásait, bemutatóit számon tartják. Dr. Karinthy Márton kitartó munkájának gyümölcse beérett, a Kossuth- díj, Regionális Príma-díj mellett megkapta a díszpolgári oklevelet is a múlt évben.  

- Kevesen tudják, hogy Ön a színháztudományok doktora.

- Nem én vagyok az első a családban, aki doktori címmel rendelkezik. Édesapámról is csak kevesen tudták, hogy nyelvészetből doktorált.  Ez csak egy cím, megszerzése olyan legyőzendő akadály volt számomra, amit le kellett győzni.

Sokkal érdekesebb volt a szakdolgozat elkészítésének „eredménye”, a színház mellett az írás is életem része lett. A dolgozatból „született” második kötetem „A vihar kapuja”. Témája természetesen a színház, a rendezői szakon töltött négy főiskolai év. 2011-ben beszédvizsgaként a tanítványaival Máté Gábor színpadra is állította. Érdekes volt a diákok visszajelzése,  „..mintha rólunk írták volna, …akkor is ugyanígy történtek dolgok, mint ma?”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr145784728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása