HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2011.10.13. 16:58 Jada

Évezredváltóan fontos évad

Négy különböző stílusú bemutatóval búcsúztatta a Karinthy Színház 2000-ben a XX. századot. Arzénnal, levendulával, vén budai hársfaillattal, nyaktilóval és macskanyávogással. Még felsorolni is nehéz, ki mindenki fordult meg errefelé az ezredforduló forgatagában.

Volt két brooklyni vénkisasszonya a színháznak az Arzén és levendulában Pásztor Erzsi és Margitai Ági személyében. Két többszörösen terhelt és körözött gonosztevője Szakács Tibor és Quintus Konrád maszkjában. Három fiú és három lány harcolt egy vén budai házért a Bástyasétány 77 alatt. És volt egy budai jósnője is a Karinthynak, aki Pogány Judithoz hasonlított, egy építész professzora, megszólalásig olyan, mint Mécs Károly, meg egy mindent összekutyuló Patkó elvtársa, aki Andorai Péterre emlékeztetett.

Harmadik Richárdként Cseke Péter úgy döntött, hogy minden partnerétől megszabadul, majd egyedül maradván, egész országában átveszi a hatalmat. Vállalkozása balul sült el, viszont Ricsije a Karinthy Színház izgalmas kalandja volt. Miklósy György egyszerre több korosabb hölgynek is csapta a szelet. Schubert Éva összerúgta miatta a port Tordai Terivel. Macskajáték cím alatt jó kis botrány keveredett a háromszögükből.

2001-ben nem a színház profiljában, hanem az épületében jött egy kis frissítés, ugyanis felújították a Karinthy Színházat. Közben Karinthy Márton elismerései egy Pro Cultura díjjal gyarapodtak, amit a XI. kerülettől kapott. Valamint ez év novemberében mutatták be Katajev Bolond vasárnapját, ahol is Cseke Péter rendezésében ismét nagyszerű színészek álltak színpadra, többek között Straub Dezső, Tahi Tóth László, Kerekes József, Esztergályos Cecília, Tallós Rita, Frajt Edit.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr113300792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása