HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2012.01.21. 12:58 Jada

A színészek két éve


Oszter Sándor, Körtvélyessy Zsolt, Détár Enikő – csak néhány név a 2004-ben és 2005-ben nálunk megforduló színművészek névsorából, akik közül néhányan húsz év után tértek vissza a Karinthy Színház színpadára. És olyanok is akadtak, akiknek új kihívásokat kínált a színház. Kalmár Magda operaénekes és Kovács Erzsi táncdalénekes prózai szerepben brillíroztak ekkoriban a Karinthyban.

Vegyük elsőként szemügyre Somerset Maugham Dzsungeljének a társulatát. Ekkor, 2004-ben már húsz éve volt annak, hogy Oszter Sándor a Gellérthegyi álmokban legutoljára itt játszott. Körtvélyessy Zsolt a Peregrinus Színház A vihar című előadásában Prosperóként lépett utoljára a Karinthy Színház színpadára. Ivanics Ilona pedig a Donna Diána férfigyűlölő grófnője volt errefelé. Sára Bernadette egy évtizede debütált először színházunkban a Kakukktojásban, azóta jelen volt ugyan a Bolond vasárnapban, de a Dzsungelben, Konrád Antal feleségeként egy igazán neki illő karaktert játszhatott.

Vagy vegyük az elfeledett Nóti Károly vígjáték színpadi változatát, a Szeressük egymást című előadást. A szereposztás itt is parádés volt. Nyertes Zsuzsa, Csonka András, Straub Dezső, Rátonyi Hajni, és a rezonőr szerepében nagyszerűen helytálló Dózsa László. Ehhez a csapathoz csatlakozott egy kisebb, ám remek epizódszerep erejéig a nagy kaliberű komédiás, Sztankay István. Majd a Goodbye, Charlie-ban a szintén visszatérő Détár Enikő és Debreczeny Csaba kettősének tapsolhatott a nagyérdemű. Debreczeny évekkel korábban a Bástyasétány 77 egyik házfoglalója volt. Détár Enikő pedig még a Búcsúlevél hősnőjeként jeleskedett e színpadon férje, Rékasi Károly oldalán.

Érdemes feljegyezni továbbá, hogy épp a Búcsúlevélben debütált prózai szerepben a táncdalénekesnő, Kovács Erzsi. Csakúgy, mint később, A hét pofon komikájaként az operaénekesnő, Kalmár Magda, vagy ugyanott musicalszínésznőként a hegedűművész, Illényi Katica hogy Klapka György henteséről az Őrült nőkben már ne is beszéljünk. Egyszóval tehát a színészek széles tábora újszerű kihívásokkal, a nézők pedig remek előadásokkal találkozhattak ezekben az években a Karinthy Színházban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr193622919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása