HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2013.11.27. 16:16 Nird

Nők - hamarosan a Karinthy Színházban

Színházunk 2013 decemberében mutatja be a Karinthy Ferenc kisregénye alapján színpadra állított Nők című előadását ami - talán mondanunk sem kell - több szempontból is izgalmas. Egyrészt ugye a családi kötődés nem kíván magyarázatot, izgalmas és bensőséges feladat lehet saját apánk művéből előadást készíteni, márpedig Karinthy Márton, a színház igazgatója éppen erre készül. Ez pedig azért is hírértékű, mert Újbuda díszpolgára idén már rendezett egy előadást, a Klotild néniről nem győztünk beszámolni írásban, képekben, és videóban. Tehát miközben a rendezői szék még szinte ki sem hűlt, máris újra díszlet makett fölé hajolva tervezgeti a belépőket, kilépőket, végszavakra adott reakciókat.


Harmadrészt, node erről mar tényleg nem biztos, hogy szabadna írni, a nyáron megújult színpadunk megnövelt forgoja ismét mozgásba lendül rajta egy vadonatúj díszlettel, ami a Szent Péter esernyője és a Csongorok, Tündék (csak hogy a műsoron levő előadásokat nézzük) után egy újabb nagy kihívás a díszletet kivitelező csapatunknak.

Mindenesetre a próbák már javában zajlanak, részletekért és a szereposztásért látogassanak el a honlapunkra, és ne felejtsenek el hamarosan ide is visszanézni, mert további izgalmas részletekkel készülünk. Addig is íme az előadás ajánlója írásban:

Ez a Józsi! Ez a Józsi! –mondogatja gyengéden Nelli, a szeretője Beregi Józsiról. Igaz, ami igaz, Józsi csapodár természet. Szépeket mond a hölgyekről, tiszteli a nőket. A nők pedig, a budapesti nők nagyon szeretik, ha szeretik, ha tisztelik, ha megértik őket. Józsi pedig azt szereti, aki igényt tart a tiszteletére, a szerelmi szolgálatára. Mondjuk ki bátran: Józsi a kor dédelgetett gyermeke, már-már selyemfiúja.

A színhely: 1944 Budapest ostroma. Egy pesti bérház lakói, női, akik mind a háború végét várják. És Beregi Józsi, aki ágról-ágra, ágyról-ágyra jár, és közben - ki tudja- talán az életét is menti. És a felszabadulásról akkor még nem is beszéltünk! Mert csakhamar beköszönt a Budapesti tavasz!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr105661160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása