HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2012.04.16. 10:52 Nird

Olvasópróbák csakazértis 13-án

Amikor már azt hinnénk, hogy újabb évad fordul finishbe a Karinthy Színházban, akkor azért még legalább kettő előadást kiteszünk az ablakba még ha ez az ablak nem is feltétlenül azokat a megszokott deszkákat jelöli, mint általában.

Ugyanis – fittyet hányva a péntek és tizenharmadika egybeesésére – egy magabiztos olvasópróbával nekifutottunk a Hunyady Sándor által papírra vetett Lovagias ügynek azzal a Bajor Imrével  a főszerepben, aki már annak idején járt nálunk a Csúnya Lány című előadásban. De az még egy másik évtized volt, e sorok írója például épp, hogy bekerült egy gimnáziumba. Ennél azonban sokkal érdekesebbnek ígérkezik az 1936-ban, Kabos Gyula főszereplésével bemutatott film „remake”-je, mert ezt ma már úgy hívják, kommentben várjuk a visszafordított verziót. A direktori székbe ezúttal Verebes István ült be, aki már összerakott nálunk egy Hat celeb keres egy szorzót, szóval tudja, hogy merre van a villanykapcsoló, rendezőként pedig talán senkinek nem kell bemutatni ebben az országban. A nagyközönség először Tihanyban találkozhat majd az előadással, de akik Buda Népszerű Színházában néznék meg a Lovagias ügyet, azoknak őszig várniuk kell, mert nyáron csak munka van, előadás nincs (de erről később).

A másik előadás, ami ma indult el a megvalósulás reményeink szerint minél kevésbé rögös útján, az az Anne Frank. A rendezőt az Aranysárkány és a Tavasz ébredése nézői gond nélkül meg fogják tippelni pláne, ha azt is eláruljuk, hogy beavató előadásról van szó, ugyanis Vidovszky György már szinte törzsvendég a Bartók Béla út 130 alatt. Az előadás részleteit egyelőre fedje jótékony homály, annyi biztosan látszik, hogy május 19-én bemutató, a többiről meg majd folyamatosan beszámolunk itt is, és a facebookon is. Ami pedig a történetet illeti, nos, az is keveseknek ismeretlen, de azért errefele érdemes olvasgatni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr694408537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása