HTML

Karinthy 90

Bejárás a Karinthy Színházba a művészbejárón keresztül avagy egy budai színház színes-szagos világa a színfalak előtt és mögött.

Karinthy Színház a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

2011.02.22. 08:28 Nird

Hat válasz egy heti miértre

Új rovatba kezdünk, előre tekintünk, bele a jövőbe. Na azért annyira nem, hogy kiderítsük, az Inkáknak igazuk lesz-e, vagy sem, épp csak annyira, hogy fellapozzuk az eheti műsorújságot, és ajánljuk a kedves olvasónak/színházlátogatónak az előadásokat.

Feburár 22, 17:00 Aranysárkány

Ma, azaz február 22-én Aranysárkány, vagyis Novák tanár úr utazása koponyán belül és kívül némi zenei aláfestéssel. Az előadásról már írtunk itt, sőt, itt még résnyire a függönyt is elhúztuk, hogy vessünk egy kósza pillantást a tanár-diák és az apa-lánya sokszögre. Bármennyire közhelyest ezt leírni, ifjúsági előadás ez, nem csak ifjaknak, mert tényleg.

Február 23, 15:00 Tanár úr, kérem!

A szerdai nap az oktatási rendszeren belül marad. Karinthy darab lesz Karinthy újraértelmezésében. Az előadásról itt még nem írtunk ugyan, de ez leginkább csak azért van így, mert már akkor a lovak közé csaptak a szereplők, amikor ez a blog még kiscsoportba járt,  és űrhajós szeretett volna lenni de legalábbis rendőr.

 

Február 25-26, 19:00 A Bermuda háromszög botrány

A csütörtök a pihenésé és a rákészülésé, mert aztán pénteken és szombaton Bermuda háromszög botrány, vagyis romantikus komédia a sírva nevetős és nevetve sírós fajtából, Joe Bologna tollából. Ha már nem találjuk viccesnek a kereskedelmi televíziózás unalomig ismert műsorait vagy ha csak szívesebben koptatnánk valaki másnak a székeit a saját, jól bejáratott fotelünk helyett, akkor irány a Bartók Béla 130.

Feburár 27, 15:00 Pán Péter

Vasárnap délelőtt korosztályt váltunk, ezúttal nem a felnőtt közönséget várjuk, hanem a valamivel fiatalabbakat, bár ha van mesefigura, aki még egy deres halántékot is meghathat, akkor az talán épp Pán Péter. A mese, amit a TV-ben már sok változatban láthattunk, most színpadon is megelevenedik, én meg egy kicsit irigy is vagyok azokra a gyerekekre, akik most járnak majd először Sehol-szigeten.

 

Február 27, 19:00 Büszkeség és Balítélet

A hetet pedig Jane Austen klasszikusával zárjuk, ugye ez az a darab, amit elkísértünk Siófokra is. A Bennet apuka lányhadának romantikus kalandozása épp az, amire egy csendes, békés vasárnap szüksége lehet az embernek, hogy egy kicsit kikapcsolódjon, és felkészüljön a következő hétre, de persze aki itt egyelőre nem találta meg a számítását, majd megtalálja a jövő heti műsorban, tessék itt szemezgetni.

1 komment

Címkék: műsorújság


A bejegyzés trackback címe:

https://karinthy90.blog.hu/api/trackback/id/tr952678856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása